window.entry = {
title: 'Steambuns med ølbraisert svinekjøtt',
ingress:
'Renskåret svinekjøtt er magert og mørt. I denne oppskriften blir strimlet svinekjøtt, grønnsaker og kremet saus til en deilig hverdagsgryte hele familien vil like.',
origin: 'Oppskrefta åt ho bæssmor',
tags: ['Enkelt', 'Mye spam'],
porsjoner: 4,
grupper: [
{
id: 0,
gruppenavn: 'Kjøtt',
ingredienser: [
{
id: 0,
mengde: '1',
type: 'kg',
navn: 'nakkekoteletter av svin',
prep: '',
info: ''
},
{
id: 1,
mengde: '2',
type: 'ss',
navn: 'smør',
prep: '',
info: 'til steking'
},
{
id: 2,
mengde: '5',
type: 'båter',
navn: 'hvitløk',
prep: 'grovhakket',
info: ''
},
{
id: 3,
mengde: '1',
type: 'stk',
navn: 'rød chili',
prep: 'skiver',
info: ''
},
{
id: 4,
mengde: '1',
type: 'ss',
navn: 'rørsukker',
prep: '',
info: ''
},
{
id: 5,
mengde: '2',
type: 'ss',
navn: 'grov sennep',
prep: '',
info: ''
},
{
id: 6,
mengde: '1',
type: 'ss',
navn: 'honning',
prep: '',
info: 'flytende'
},
{
id: 7,
mengde: '0.5',
type: 'ts',
navn: 'sort pepper',
prep: '',
info: 'hel'
},
{
id: 8,
mengde: '5',
type: 'dl',
navn: 'porter',
prep: '',
info: ''
},
{
id: 9,
mengde: '2',
type: 'dl',
navn: 'vann',
prep: '',
info: ''
}
]
},
{
id: 1,
gruppenavn: 'Steambuns',
ingredienser: [
{
id: 0,
mengde: '6',
type: 'g',
navn: 'tørrgjær',
prep: '',
info: ''
},
{
id: 1,
mengde: '70',
type: 'g',
navn: 'sukker',
prep: '',
info: ''
},
{
id: 2,
mengde: '220',
type: 'g',
navn: 'vann',
prep: '',
info: ''
},
{
id: 3,
mengde: '500',
type: 'g',
navn: 'hvetemel',
prep: '',
info: ''
},
{
id: 4,
mengde: '15',
type: 'g',
navn: 'bakepulver',
prep: '',
info: ''
},
{
id: 5,
mengde: '6',
type: 'g',
navn: 'salt',
prep: '',
info: ''
},
{
id: 6,
mengde: '53',
type: 'g',
navn: 'olje',
prep: '',
info: ''
}
]
},
{
id: 2,
gruppenavn: 'Pepperrotdressing',
ingredienser: [
{
id: 0,
mengde: '1',
type: 'dl',
navn: 'majones',
prep: '',
info: ''
},
{
id: 1,
mengde: '1',
type: 'dl',
navn: 'lettrømme',
prep: '',
info: ''
},
{
id: 2,
mengde: '1.5',
type: 'ss',
navn: 'frisk pepperrot',
prep: '',
info: 'revet'
},
{
id: 3,
mengde: '0.25',
type: 'ts',
navn: 'salt',
prep: '',
info: ''
},
{
id: 4,
mengde: '0.25',
type: 'ts',
navn: 'pepper',
prep: '',
info: ''
}
]
},
{
id: 3,
gruppenavn: 'Til servering',
ingredienser: [
{
id: 0,
mengde: '0.5',
type: 'stk',
navn: 'frisk ananas',
prep: 'i tynne skiver',
info: ''
},
{
id: 1,
mengde: '2',
type: 'stk',
navn: 'gulrot',
prep: '',
info: 'i tynne skiver'
},
{
id: 2,
mengde: '1',
type: 'stk',
navn: 'rød chili',
prep: 'i tynne skiver',
info: ''
},
{
id: 3,
mengde: '1',
type: 'pakke',
navn: 'spirer',
prep: '',
info: 'gjerne sukkerertspirer'
}
]
}
],
fremgangsmate: [
{
hint: false,
tekst:
'Renskjær {nakkekoteletter:0-0} fri for bein, og del hver {kotelett:0-0} i 3 mindre biter. Brun kotelettbitene på begge sider i en stor gryte med {smør:0-1}. Legg dem over på en tallerken.',
ingrediensgruppe: 0,
varighet: 10
},
{
hint: false,
tekst:
'Fres raskt {hvitløk:0-2} og {chili:0-3} i gryten, og ha i {sukker:0-4}, {sennep:0-5}, {honning:0-6} og {pepper:0-7}. Hell på {porter:0-8} og {vann:0-9}, og rør slik at det blander seg godt. Gi det et raskt oppkok.',
ingrediensgruppe: 0,
varighet: 10
},
{
hint: false,
tekst:
'Skru ned platen og legg {kotelettbitene:0-0} tilbake i gryten. Hell gjerne på litt mer {vann:0-9} slik at det dekker. Sett på lokk og la kjøttet småkoke på middels lav varme til {kotelettbitene:0-0} er møre, 1-2 timer.',
ingrediensgruppe: 0,
varighet: 120
},
{
hint: false,
tekst:
'Lag steambuns. Rør sammen {gjær:1-0}, {litt sukker:1-1} og {litt vann:1-2} i et målebeger eller glass. La blandingen stå i 5 minutter.',
ingrediensgruppe: 1,
varighet: 6
},
{
hint: false,
tekst:
'Bland sammen {mel:1-3}, {resten av sukkeret:1-1}, {bakepulver:1-4} og {salt:1-5} i en bolle. Hell oppi gjærblandingen og {olje:1-6} og elt alt sammen godt sammen i en kjøkkenmaskin på middels høy hastighet i 5 minutter. Når deigen er ferdig skal den være myk og elastisk, og ikke klebe seg til hender eller eltekrok. Trekk plast over bollen og hev deigen til dobbel størrelse, ca 30 minutter.',
ingrediensgruppe: 1,
varighet: 36
},
{
hint: false,
tekst:
'Når deigen har hevet til dobbel størrelse stikker du hull på den med fingrene så den synker sammen. La den heve til dobbel størrelse igjen, ca 30 minutter.',
ingrediensgruppe: 1,
varighet: 30
},
{
hint: true,
tekst:
'For små, flate steambuns bør deigen deles opp i emner på 30g, for større steambuns i bolleform bør en dele opp i emner på mellom 50g og 70g, alt etter preferanse.',
ingrediensgruppe: 1,
varighet: 0
},
{
hint: false,
tekst:
'Del opp deigen og trill emnene til små boller. Legg over klede/plast og hev bollene i 30 minutter',
ingrediensgruppe: 1,
varighet: 38
},
{
hint: false,
tekst:
'Løft forsiktig {kotelettbitene:0-0} opp av gryten. Skru opp temperaturen på platen, og la sausen i gryten redusere til halv mengde, ca 45 minutter. Bruk et par gafler og riv kjøttet i små biter. Når sausen har kokt inn til halve mengden, og har begynt å bli tykk, ha kjøttet tilbake i gryten og rør alt sammen.',
ingrediensgruppe: 0,
varighet: 50
},
{
hint: false,
tekst:
'Kok opp vann i en kjele og sett bambussteamer oppå. Plasser emnene på ark i steamer med 3-4 cm mellomrom. Steam bollene i 7 minutter for flate emner på 30g, og 10 minutter for runde emner på 50g.',
ingrediensgruppe: 1,
varighet: 40
},
{
hint: false,
tekst:
'Lag pepperrotdressing. Bland sammen {majones:2-0} og {rømme:2-1}. Smak til med revet {pepperrot:2-2}, {salt:2-3} og {pepper:2-4}. Sett dressingen kaldt til serveringen.',
ingrediensgruppe: 2,
varighet: 5
},
{
hint: false,
tekst:
'Del bollene med en kniv, åpne de og legg en skive {gulrot:3-0} og {ananas:3-1} i hver. Fyll dem med en god spiseskje ølbraiserte nakkekoteletter og ha på pepperrotdressing, {chili:3-2} og {spirer:3-3}.',
ingrediensgruppe: 3,
varighet: 0
}
]
};